Pentru a salva pe cineva trebuie să știi cum s-o faci
Închipuiți-vă un vapor și bordul acestuia, care separă un om aflat pe el de marea în care se îneacă oameni. Dacă omul dispune de toate mijloacele necesare în caz de înec: frânghii, pârghii, el va salva oameni și va avea posibilitatea să salveze mult mai mulți decât în cazul în care ar încerca să-i salveze aruncându-se el însuși în mare.
Ce poziție vă este mai apropiată dumneavoastră personal: izolarea între zidurile de piatră sau implicarea în problemele ce frământă lumea?
Apostolul Pavel a spus: „Bucurați-vă cu cei ce se bucură, plângeți cu cei ce plâng” (Romani 12, 15). Preotul, chiar dacă aparent este izolat prin ziduri de această lume, se implică cu trup și suflet în viața fiecărui om.
Închipuiți-vă un vapor și bordul acestuia, care separă un om aflat pe el de marea în care se îneacă oameni. Dacă omul dispune de toate mijloacele necesare în caz de înec: frânghii, pârghii, el va salva oameni și va avea posibilitatea să salveze mult mai mulți decât în cazul în care ar încerca să-i salveze aruncându-se el însuși în mare; făcând astfel, s-ar îneca împreună cu ceilalți. Pentru a salva pe cineva trebuie să știi cum s-o faci și să dispui de mijloacele necesare pentru a reuși. Iar mănăstirile oferă această învățătură.
(Îndrumar creștin pentru vremurile de azi: convorbiri cu Părintele Ambrozie (Iurasov) ,vol. 2, Editura Sophia, 2009, p. 88)
Prin rugăciunile preoților vine harul lui Dumnezeu asupra poporului
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro