Să gustăm din Raiul vieţii pământeşti!

Mântuitorul ne-a făgăduit un rai care începe chiar aici pe pământ. Cine n-are gustul raiului în viaţa aceasta, apoi nici în cealaltă lume nu-l poate iubi. Cine n-a gustat din el în viaţa aceasta, apoi cum se va obişnui cu el o veşnicie întreagă?

Cineva spunea că raiul începe aici pe pământ. Mântuitorul ne-a făgăduit un rai care începe chiar aici, pe pământ. Cine n-are gustul raiului în viaţa aceasta, apoi nici în cealaltă lume nu-l poate iubi.

Cine n-a gustat din el în viaţa aceasta, apoi cum se va obişnui cu el o veşnicie întreagă? Cine urăşte în viaţa aceasta Cuvântul lui Dumnezeu, cui i se pare o sarcină grea să stea câteva clipe pe zi ingenuncheat în rugăciune la picioarele Domnului, cum va putea oare o veşnicie întreagă să iubească în cer cele sufleteşti?

Pentru ca să putem dobândi viaţa şi fericirea cea veşnică, trebuie încă de aici, de pe pământ, să începem a gusta din dulceaţa ei; trebuie încă de aici, de pe pământ, să ne cuprindă şi să ne aprindă o dragoste şi râvnă pentru cele sufleteşti.

(Preotul Iosif Trifa, Oglinda inimii omului, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2009, pp. 87-88)

De la același autor

Ultimele din categorie