Spovedania este cea mai eficientă terapie spirituală

În cadrul acestei Sfinte Taine, dacă se face cu toată smerenia în Duhul Sfânt, se întâmplă efectiv o minune. Duhul Sfânt, chemat de către preot, vindecă şi curăţă sufletul penitentului dându-i frumuseţe şi sănătatea îngerească.

Păcatele făcute de fiecare dintre noi murdăresc sufletul. Această murdărie produce îmbolnăvirea spirituală care la rândul ei se răsfrânge şi asupra trupului.

Îmbolnăvirea spirituală este mai periculoasă, mai penetrantă şi mai nocivă decât cea trupească pentru fiinţa noastră umană. În cele mai multe cazuri boala trupească este urmarea bolii sufleteşti, adică a păcatelor.

Cea mai eficientă terapie sufletească este Sfânta Spovedanie. În cadrul acestei Sfinte Taine, dacă se face cu toată smerenia în Duhul Sfânt, se întâmplă efectiv o minune. Duhul Sfânt, chemat de către preot, vindecă şi curăţă sufletul penitentului dându-i frumuseţe şi sănătatea îngerească.

Această frumuseţe şi sănătate îngerească a sufletului se exteriorizează şi în cea a trupului.

Sufletul fiind veşnic, lui trebuie să-i acordăm o atenţie maximă în viaţă, pe el trebuie să-l primenim cel mai mult.

Toată lumea, conştient sau mai puţin conştient, se îngrijeşte de trup aplicându-i fel de fel de terapii, însă sufletului, care-i veşnic, din păcate, nu i se acordă terapiile necesare sănătăţii veşnice.

Aici este cheia înţelesului, înţelepciune şi întrezărire a realităţii divine.

(Arhim. Ioachim Pârvulescu, Sfânta Taină a Spovedaniei pe înţelesul tuturor, Mănăstirea Lainici – Gorj, 1998, Editura Albedo, pp. 36-37)

De la același autor

Ultimele din categorie