Maica Domnului a ajuns la culmea îndumnezeirii, născându-L pe lisus Hristos

Fiecare creştin evlavios are o simţire sfântă faţă de aceea care L-a născut pe lisus Hristos, ea fiind o făptură dintre noi, oamenii, care a ajuns la culmea îndumnezeirii, născându-L pe lisus Hristos, Dumnezeul nostru.

Ea este Mama lui Iisus Hristos şi Mama tuturor celor care se mântuiesc. Cine a numit-o mai întâi Maica Domnului? Elisabeta, care purta în pântece pe Prorocul loan, cel care vorbea prin gura mamei sale către Fecioara Maria: „Şi de unde mie cinstea aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?” (Luca 1, 43). Este cea profeţită încă din Eden că va zdrobi capul şarpelui, ea ne va răscumpăra pe noi din căderea în păcat.

La naşterea ei, toate veacurile au scos un suspin de uşurare, deoarece apare cea care va răscumpăra omenirea întreagă prin naşterea Fiului lui Dumnezeu, Cel Care va deveni, prin luarea trupului din ea, Fiul Omului. Fiecare creştin evlavios are o simţire sfântă faţă de aceea care L-a născut pe lisus Hristos, ea fiind o făptură dintre noi, oamenii, care a ajuns la culmea îndumnezeirii, născându-L pe lisus Hristos, Dumnezeul nostru.

(Diacon Gheorghe Băbuț, Maica Domnului, ocrotitoarea României, Editura Pelerinul Român, Oradea, 1992, p. 3)

De la același autor

Ultimele din categorie