Tinerii de azi, la răscruce de vânturi

Tinerii de azi, înjurători de elită și consumatori de droguri, vor fi ei oare absorbiți într-o generație care mai CREDE CU ADEVĂRAT că Iisus Hristos este Domn și Dumnezeu?

Tinerii de azi, înjurători de elită și consumatori de droguri, vor fi ei oare absorbiți într-o generație care mai CREDE CU ADEVĂRAT că Iisus Hristos este Domn și Dumnezeu? N-avem dreptul să generalizăm! Nu toți tinerii noștri, țin de generația, mult mediatizată, prea mult mediatizată, Generația PRO. Să fim bine înțeleși!

Majoritatea dintre ei nu „sar calul” bunului simț și sunt constant angrenați în viața de familie normală, cu părinți „corecți”, care au o prietenă, cu prieteni mai mulți... Care nu-și fac din discotecă o a doua lor casă. Dar gravitatea stă în faptul că nici din Biserică nu și-o fac. Nici din „normalitatea”- propusă normală- a creștinului ortodox de „ochii lumii”, fără nici un fel de implicare în „viața lui Hristos”. Cine e de vină? Biserica? Dar Biserica sunt și ei! Oamenii Bisericii au cel mult vina – mare, de altfel,- de a nu le explica adevărul esențial că și ei – sau mai ales ei, - sunt mădulare sfinte ale Domnului nostru Iisus Hristos – Biserica.

(Pr. Prof. Conf. Dr. Constantin Necula, Să ne merităm Ortodoxia, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2004, p.124)

De la același autor

Ultimele din categorie