„În dar de Sfântul Nicolae”: gânduri de la Liceul „Grigore Moisil” pentru copiii din Republica Moldova

Pentru că în Republica Moldova Sfântul Nicolae sosește mai târziu, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași se va desfășura activitatea „În dar de Sfântul Nicolae!”, având ca partener Instituția Publică Gimnaziul „Ion Creangă”. 

Pentru că în Republica Moldova Sfântul Nicolae sosește mai târziu, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași se va desfășura activitatea „În dar de Sfântul Nicolae!”, având ca partener Instituția Publică Gimnaziul „Ion Creangă”. Efectele pandemiei au început să se răsfrângă și asupra prietenilor de peste Prut. Aflându-se într-o perioadă dificilă, elevii clasei a VI-a au nevoie de încurajare.

Sub coordonarea prof. Floricica Morariu și prof. Costina Macovei, elevii clasei a V-a B au pregătit câteva mesaje virtuale pentru colegii lor din Moldova.

Dragă Anghelina,

Sper că vei primi cu interes această scrisoare, mai ales că am înțeles că suntem colegi de „suferință”, amândoi fiind în scenariul roșu. Nu știu ce crezi tu despre școala online, dar eu sunt dezamăgit deoarece nu pot interacționa direct cu noii mei colegi și nu pot să-i cunosc așa cum e firesc. Se apropie vacanța de iarnă, una din cele mai mari sărbători creștine - Crăciunul sau Nașterea lui Iisus Hristos, și să nu uităm de Moș Crăciun.

Crăciun fericit, Anghelina! Scrisoarea mea să te găsească sănătoasă și voioasă!

Cu drag, Cosmin.
 

***

Dragă Anastasia,

      Știm prin ce treci și sperăm ca tu să ai parte de surprize mai plăcute în zilele următoare. Să știi că această pandemie se va sfârși cu noi victorioși. După părerea noastră, activitățile din afara școlii sunt mai importante decât par, iar cu ajutorul lor ne putem distrage mai ușor mintea de la tot stresul sau chiar tristețea acestei situații în care calculatoarele sunt cele mai utile. Mie, Mara, de exemplu, în timpul liber îmi place să desenez, să mă joc pe calculator, iar în fiecare seară citesc pentru că mă face să dorm mai bine, iar mie, Iustin, îmi place să mă joc pe  calculator și să mă joc cu Nero, cățelul meu, și să fac probleme de logică sau de informatică în timpul liber. Această perioadă va trece cu siguranță, trebuie doar să ne păstrăm optimismul și speranța că totul va fi bine. Îți urăm sărbători fericite!

Cu drag, Mara și Iustin.

***

Dragă Mirela,

Am aflat de starea voastră de curând și te simt foarte speriată. Te asigur că va trece totul. Am trecut și eu prin aceeași experiență ca tine și înțeleg frica pe care o simți. Eu, în carantină făceam diferite lucruri: alergam, mă jucam cu animalele de companie sau citeam. Va trece totul cu bine și foarte repede. Trebuie să ai încredere că totul va fi bine și să te protejezi cât mai mult posibil! 

Cu drag, Melissa.

Ultimele din categorie