Despre beneficiile uleiului din sâmburi de caise
Caisele sunt printre cele mai apreciate fructe, acestea având un gust dulce-acrișor. Din sâmburii lor se extrage ulei, prin presare la rece.
În compoziția acestui ulei se regăsesc acizi grași esențiali omega-3, 6 și 9, vitaminele A, E, C, B17, potasiu, fier, magneziu, acid palmitic, acid palmitoleic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, acid arahidic, acid eicosenoic etc., care-i conferă proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, calmante, emoliente, hidratante, nutritive, revitalizante.
Astfel, acest ulei prețios este utilizat pentru:
- hidratarea pielii
- întărirea unghiilor
- fortifierea părului
- protejarea pielii împotriva razelor UV
- prevenirea deshidratării pielii
- restabilirea elasticității pielii
- ameliorearea semnelor îmbătrânirii premature a pielii
- redarea luminozității naturale a pielii
- atenuarea mâncărimilor și a roșeții
- susținerea sistemului cardiovascular
- curățarea vaselor de sânge
- atenuarea simptomelor varicelor
- echilibrarea sistemului digestiv
- buna funcționare a tiroidei
- prevenirea litiazei biliare
- stimularea circulației sangvine deficitare.
Uleiul previne căderea părului, combate mătreața și se mai folosește în caz de:
- acnee
- ten iritat
- eczeme
- celulită
- hipertensiune.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Beneficiile consumului de ciuperci
Salată cu pește
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro