Despre durerile abdominale la copii
La sugari şi copii mici, durerile abdominale apar în urma acumulării de gaze în stomac şi intestine, cu balonări din cauza unor procese fermentative sau infecţioase.
Criza survine brusc şi se manifestă prin plânsete şi ţipete violente, agitaţie şi paloare.
Suferinţa poate să înceapă din primele săptămâni de viaţă ale copilului, mai des la o oră după ce a supt sau după ce a băut biberonul, în special în a doua jumătate a zilei, între orele 18-24. Plânsul poate dura câteva minute, după care copilul se linişteşte. Un bebeluş în vârstă sub 5 luni este bolnav de colici dacă plânge minimum 3 ore neîntrerupt pe zi, timp de 3 zile pe săptămână.
Cauzele bolii
- aparatul digestiv la bebeluşi este imatur şi sensibil, sărac în enzime şi sucuri digestive;
- alergie la lapte, inclusiv cel matern;
- digestia proteinelor din lapte poate duce la producerea de gaze;
- apare boala de reflux gastroesofagian, în care acidul gastric trece în esofag şi irită mucoasa;
- consumul de către mamă de lapte, brânză, alimente condimentate, nuci, căpşuni, varză, conopidă, broccoli, usturoi, cafeină, alcool.
Simptomele bolii
Se manifestă prin dureri, mai ales când bebeuşul este culcat pe spate. Copilul prezintă stări de agitaţie şi treziri în timpul nopţii, are reflux redus de supt şi vărsături repetate.
În scaun se observă firişoare de sânge şi mucus. Copilul stă frecvent cu spatele arcuit şi pierde treptat în greutate.
(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro