Despre extrasistole
Extrasistolele sunt bătăi suplimentare premature, ca reacţii foarte obişnuite, chiar când sunt asociate cu palpitaţii. Uneori apar cu frecvenţă mai mare şi în circumstanţe stresante.
Extrasistolele îşi au originea în atrii, ventricule sau deasupra ventriculelor.
a. Extrasistolele atriale, numite flutter atrial, apar pe cord normal la persoane adulte, sunt asimptomatice şi nu necesită tratamente. Se pot manifesta la pacienţii cu infarct miocardic, indicând o insuficienţă ventriculară stângă.
Factorii de risc sunt: vârsta de peste 70 de ani, insuficienţă cardiacă, antecedente de infarct miocardic, pericardită şi carenţă în potasiu şi magneziu. În rare cazuri produc palpitaţii sau declanşarea unei tahicardii paroxistice supraventriculare care necesită o uşoară sedare sau un tratament cu beta-blocante.
b. Extrasistolele ventriculare (E.V.) sunt tulburări ale ritmului cardiac, cu origine în ventricule, din cauza unei contracţii premature, în urma excitaţiei electrice a miocardului ventricular. Sunt mult mai frecvente, în comparaţie cu extrasistolele atriale, şi sunt percepute sub forma palpitaţiilor sau ca bătăi „sărite”, fără a necesita tratamente.
Dacă E.V. sunt asociate cu o cardiopatie organică este posibil să survină moartea subită care se evită prin tratament cu beta-blocante.
(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
De ce este bine să mâncăm nuci caju
18 noiembrie – Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro