Despre fructul Gâc sau castravetele amar chinezesc
Supranumit și "fructul din Rai", fructul Gâc conține numeroase substanțe active, vitamine și minerale, calitățile sale fiind încă cercetate în laboratoarele de specialitate.
Aclimatizat recent și în România de către o echipă de specialiști de la Stațiunea de cercetări legumicole Buzău, condusă de Costel Vânătoru, fructul Gâc este originar din Asia de Sud, și folosit de sute de ani în medicina tradițională chinezească.
Măsurătoarile de laborator au relevat că fructul Gâc conține de 70 de ori mai mult licopen decât roșiile, de 40 de ori mai multă vitamina C decât portocalele, de 40 de ori mai multă zeaxantină decțt porumbul, și de 10 ori mai mult beta-caroten decât morcovul. Pe lângă acestea, s-a mai identificat și alfa-tocofenolul, o formă a vitaminei E, dar și importante rezerve de fier, seleniu și zinc, vitamina A, vitamina D, carbohidrați, acid folic, antioxidanți, acizi grași, enzime, fibre și alte substanțe active, importante pentru organism.
Fructul Gâc:
- combate anemia feriptivă
- previne cancerele, în spcial cel de piele
- oferă protecție solară naturală
- menține sănătatea aparatului vizual, îmbunătățește vederea
- menține sănătatea pielii
- reduce colesterolul "rău"
- combate depresia
- previne bolile cardiovasculare precum infarctul
- încetinește procesele de îmbătrânire
- stimulează sistemul imunitar
- benefic în afecțiunile prostatei
- grăbește vindecarea
- stabilizează presiunea arterială
- are efecte benefice asupra ficatului
- stimulează vitalitatea și libidoul
- reglează metabolismul
- combate durerile de cap
- revigorează celulele
- protejează ADN-ul la nivel celular
- crește pofta de mâncare la copii
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro