Dumnezeu asta vrea de la noi: să nu uităm de El în niciun moment

Cuvinte duhovnicești

Dumnezeu asta vrea de la noi: să nu uităm de El în niciun moment

    • Mâini în rugăciune
      Mâini în rugăciune / Foto: Oana Nechifor

      Mâini în rugăciune / Foto: Oana Nechifor

Să avem mereu gândul la Dumnezeu. Mintea noastră trebuie să fie la Dumnezeu permanent. Oriunde și oricând. Inima trebuie să fie la Domnul odată cu rugăciunea, nu există altfel. 

Rugăciunea trebuie să fie făcută oricând și oriunde. Spunea un călugăr de la Mănăstirea Rusikon că rugăciunea nu încetează niciodată datorită monahilor și monahiilor. Și mereu se înalță către cer, la Dumnezeu. Fără rugăciune nu există mântuire. Prima treaptă a rugăciunii și cea mai importantă asta este: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul”. Acum, dacă știm teorie și nu facem rugăciunea, nu ne folosim cu nimic. Să ne rugăm, că asta Îi este plăcut Domnului. El așteaptă de la noi fapte bune, dar mai ales post, rugăciune și nevoință. Adică, să avem mereu gândul la Dumnezeu. Mintea noastră trebuie să fie la Dumnezeu permanent. Oriunde și oricând. Inima trebuie să fie la Domnul odată cu rugăciunea, nu există altfel. Dacă mintea noastră e-n altă parte, nu ne-am folosit cu nimic. Să nu uităm de El în niciun moment. Dumnezeu asta vrea de la noi.

(Transcriere și adaptare dintr-un interviu realizat de TRINITAS TV cu părintele Simeon Zaharia - august 2022. Urmărește materialul integral aici)