Editura Institutului Biblic a publicat volumul „Istoria Sfintei Cuvioase Teofana Basarab”

Arhiepiscopia Bucureştilor

Editura Institutului Biblic a publicat volumul „Istoria Sfintei Cuvioase Teofana Basarab”

    • Editura Institutului Biblic a publicat volumul „Istoria Sfintei Cuvioase Teofana Basarab”
      Foto: Librăria Cărților Bisericești

      Foto: Librăria Cărților Bisericești

Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a publicat volumul bilingv „Istoria Sfintei Cuvioase Teofana Basarab”, ca urmare a canonizării primei monahii din istorie cunoscută ca fiind de origine română.

Sfânta Cuvioasă Teofana a fost fiica întemeietorului Țării Românești și sora domnitorului care a obținut recunoașterea Mitropoliei Ungrovlahiei.

Cartea, semnată de Răzvan Mihai Clipici, cuprinde informații istorice cu privire la diferite momente din viața Sfintei Teofana Basarab, precum viața de familie, căsnicia și îmbrățișarea vieții monahale. De asemenea, lucrarea ilustrează o hartă a Țării Românești și a Țaratului Bulgar de la mijlocul secolului al 14-lea.

„Această mare cuvioasă isihastă, vlăstar al dinastiei Basarabilor, a rămas în memoria vie a Bisericii, în evlavia ierarhilor, a preoților, a călugărilor și a mirenilor ca pildă de smerenie, de răbdare, de înfrânare și de iubire jertfelnică”, notează Răzvan Mihai Clipici pe coperta lucrării.

Totodată, volumul prezintă în mod amănunțit dovezile și argumentele istorice conform cărora Sfânta Teofana Basarab a fost o sfântă isihastă.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericeștihttps://cartibisericesti.ro, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Sursa: basilica.ro

Citește despre: