Este bine ca ucenicul să fie prieten cu duhovnicul?
Este bine ca ucenicul să fie prieten cu duhovnicul? Afectează într-un fel relația duhovnicească și modul de a putea comunica apoi la Taina Spovedaniei?
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
E bine să vorbești despre alții atunci când te spovedești?
Schimbarea duhovnicului
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Soră Liliana, problema ridicată de tine este într-adevăr una delicată deoarece prietenia cu duhovnicul reprezintă o șansă, dar și un risc: șansă deoarece, cunoscându-vă mai îndeaproape, spovedania se poate face mai lesnicios, nemaifiind acea sfială de a ne devoala toate cele ascunse ale ființei noastre. Risc, pentru că prietenia poate fi o piedică într-o mărturisire sinceră, deplină din partea penitentului ca nu cumva preotul să-și schimbe părerea față de prietenul său.
De aceea cred că preotul poate rezolva această situație atunci când în scaunul Spovedaniei va da dovadă de imparțialitate, fermitate și, mai ales, de tact pastoral așa încât prietenul, prietena, devenit fiu, fiică duhovnicească, să simtă că dragostea preotului, prietenia cu el duce numaidecât la Hristos.
Cu bune doriri, pr. Mihail