Nașterea primului copil aduce mari schimbări în viața de familie
Soții trebuie nu doar să dobândească deprinderile și abilitățile indispensabile creșterii copilului, ci și să învețe să interacționeze unul cu celălalt în aceste condiții noi, neobișnuite. Adeseori, trăinicia sentimentelor lor este pusă acum la încercare.
Naşterea primului copil este o verificare sui generis a pregătirii soţilor pentru viaţa de familie şi a sprijinului reciproc pe care şi-l acordă. În pofida faptului că este un eveniment aducător de mare bucurie, în viaţa familiei naşterea primului copil este şi o mare tensiune, un mare stres.
Soţii trebuie nu doar să dobândească deprinderile şi abilităţile indispensabile, ci şi să înveţe să interacţioneze unul cu celălalt în aceste condiţii noi, neobişnuite. Adeseori, trăinicia sentimentelor lor este pusă acum la încercare.
Cel mai frecvent, venirea pe lume a copilului îi leagă, îi uneşte şi mai strâns pe soţi; bucuria şi fericirea acestora este uriaşă, odată cu naşterea primului copil viaţa familială capătă un nou sens. Din păcate însă, nu sunt deloc rare cazurile când apariţia în familie a unui nou membru prilejuieşte dezbinare, diferende şi gelozie în relaţiile conjugale.
(Pr. Pavel Gumerov, Conflictele familiale: prevenire și rezolvare, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2013, pp. 151-152)
Mi-am înșelat soția, dar vreau să ne împăcăm. Cum să procedez?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro