Cum ajutăm un adolescent să se întoarcă la credință?

Reţeta generală este rugăciunea fierbinte pentru copil, dragostea faţă de el, în pofida înstrăinării lui de Biserică, şi, bineînţeles, manifestarea unei vieţi autentic creştine, a bucuriei acestei vieţi creştine. 

Cum să ajutăm să se întoarcă la credinţă un adolescent care înainte mergea la şcoala de duminică și la biserică, dar acum, crescând, aproape că s-a înstrăinat de credinţă, cel puţin exterior, şi a devenit chiar îndârjit?

Reţeta generală este rugăciunea fierbinte pentru copil, dragostea faţă de el, în pofida înstrăinării lui de Biserică, şi, bineînţeles, manifestarea unei vieţi autentic creştine, a bucuriei acestei vieţi creştine. Copilul trebuie să priceapă că viaţa creştină este bucuria de a fi cu Dumnezeu, este bucuria vieţii depline în Hristos, este bucuria dragostei, bucuria comunicării cu ceilalţi oameni: nimic nu poate înlocui această bucurie. Dacă el o va vedea, dacă o va simţi, eu cred că se va întoarce la credinţă. (Protoiereu Arcadie Șatov)

(Educarea copilului: sfaturi ale duhovnicilor și psihologilor ortodocși, Traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, București, Editura Sophia, 2013, p. 36)

De la același autor

Ultimele din categorie