Alungați tusea cu sirop de mentă și ghimbir

Simptom al mai multor afecțiuni, tusea reprezintă o expirație zgomotoasă și bruscă care asigură expulzarea aerului din plămâni.

Pentru prepararea siropului aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o lingură de mentă uscată și mărunțită
  • 3 linguri de rădăcină de ghimbir ras
  • o ceașcă cu miere de albine bio sau organică
  • un litru de apă.

Apa se pune la fiert, iar când dă în clocot se adaugă menta și ghimbirul. Se lasă la fiert, la foc mic, până când amestecul scade la jumătate, după care se trage de pe foc și se lasă la răcit.

Când preparatul este călduț sau rece se strecoară și se omogenizează mierea. Siropul astfel preparat se păstrează la frigider cel mult 21 de zile.

Se administrează câte o lingură de produs la fiecare 3-4 ore sau la nevoie. După consumarea siropului nu se mănâncă sau bea nimic timp de 30 de minute, pentru a permite ingredientelor active să acționeze.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie