Beneficiile consumului de kefir

Obținut din lapte natural prin fermentare, kefirul este un probiotic natural care are în compoziția sa 22 de tipuri de microorganisme benefice pentru sănătate.

Pentru a prepara kefirul puneți 1-2 lingurițe de boabe de kefir într-un borcan din sticlă sterilizat în prealabil, turnați 300-1000 ml de lapte dulce natural, acoperiți vasul cu un capac și lăsați la fermentat timp de 18-24 de ore, la temperatura camerei. Când produsul fermentat se îngroașă și are un gust acrișor și aspect gros, lăptos îl strecurați printr-o sită cu ochiuri mici de plastic (niciodată de metal!), iar boabele de kefir rămase în sită spălați-le sub un jet de apă rece și puneți-le într-un borcan din sticlă curat. Puteți turna imediat lapte dulce pentru a prepara o nouă doză de kefir sau turnați o soluție formată din apă și zahăr pentru ca ciuperca să se poată hrăni până preparați următoarea doză de kefir.

Între beneficiile consumului de kefir amintim:

  • reglează activitatea intestinală
  • combate colita şi crampele stomacale
  • reglează digestia
  • detoxifiază colonul
  • menţine echilibrul florei intestinale
  • stimulează sistemul imunitar
  • crește longevitatea
  • ajută în curele de slăbire (dacă este urmată de o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimi animale și însoţită de exerciţii fizice regulate)
  • are efect ușor laxativ și ajută la formarea scaunului
  • îmbunătățește circulația sangvină și calitatea sângelui
  • reglează mecanismele de apărare ale organismului
  • previne bolile cardiovasculare și este adjuvant în tratarea acestora
  • dizolvă colesterolul
  • detoxifiază ficatul
  • stimulează activitatea pancreasului, colecistului și splinei
  • curăţă canalele prin care circulă fierea și dizolvă în timp calculii biliari
  • recomandat persoanelor care au boli de stomac, intestine, duoden
  • închide ulcerațiile
  • menține sănătatea renală și urinară
  • are efect antibiotic
  • reglează tensiunea arterială
  • are efect anticancerigen și antitumoral
  • încetinește procesele îmbătrânirii
  • atenuează simptomele depresiei
  • combate stările de oboseală
  • normalizează procesele metabolice ale organismului
  • ajută în bolile alergice
  • recomandat persoanelor care suferă de boli de plămâni
  • stimulează regenerarea țesutului hepatic
  • combate bolile inflamatorii
  • detoxifiază organismul
  • normalizează glicemia
  • stimulează activitatea memoriei
  • crește capacitatea de atenție
  • este un bun demachiant natural
  • încetinește formarea ridurilor
  • revigorează tenul obosit
  • tratează arsurile solare
  • atenuează durerile reumatismale
  • recomandat alcoolicilor și persoanelor care suferă de boli cauzate în urma consumului de alcool.

În scop terapeutic se recomandă a se consuma 100-500 ml de kefir zilnic timp de 60 de zile, până la un an.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie