Ce putem trata cu tinctură de aloe vera

Folosită de peste 4.000 de ani în medicina tradițională, planta de aloe vera conține peste 150 de substanțe bioactive.

Aloea este binecunoscută pentru efectele sale antiinflamatoare, detoxifiante, laxative, hepatoprotectoare, imunostimulente, antioxidante, antibacteriene, antifungice, antivirale, hipoglicemiante, hipocolesterolemiante, antihelmintice, emenagoge, analgezice, remineralizante, cicatrizante, regenerante, antitumorale, antireumatice, vitaminizante, radioprotectoare, antiseptice.

Pentru prepararea tincturii se folosesc plante care au cel puțin 3 ani. Înainte de a fi folosită, planta se ține la loc întunecos, fără a fi udată, timp de 5 zile, după care, se taie frunzele în felii subțiri și se pun la uscat pe o coală de hârtie.

Când planta este bine uscată, se dă prin râșnița de cafea pentru a obține praful. Praful astfel obținut se pune într-un borcan din sticlă, peste care se toarnă alcool de 70º. Borcanul se închide ermetic și se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de 15 zile, agitând recipientul zilnic de 4-5 ori.

La sfârșit se filtrează, iar tinctura astfel obținută se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare, la rece.

Înainte de folosire, nu se va agita flaconul, reziduul depus pe fundul recipientului nefolosindu-se.

*La prepararea tincturii se va folosi o parte pulbere de aloe și cinci părți alcool.

Se administrează câte o linguriță de tinctură, de 3-4 ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de masă, diluată în 100 ml de apă.

Între indicațiile terapeutice ale tincturii de aloe vera amintim:

 • protejează împotriva stresului oxidativ
 • contribuie la formarea hemoglobinei și celulelor roșii
 • reglează nivelul de colesterol
 • asigură buna funcționare a sistemului imunitar
 • reglează nivelul de glucoză din sânge
 • contribuie la vitaminizarea și remineralizarea organismului
 • protejează celulele hepatice
 • accelerează tranzitul intestinal
 • detoxifică tractul intestinal
 • menține sănătatea ligamentelor, articulațiilor, tendoanelor (aplicat extern)
 • ameliorează problemele pielii (aplicat extern).

Persoanele care suferă de hepatită virală, toxică, metabolică, steatoză și ciroză hepatice, ulcer gastric și duodenal în forme avansate, gastrită hiperacidă, colită ulcerosă, boala Crohn, apendicită, dureri abdominale, femeile însărcinate și cele care alăptează, persoanele care au abdomen chirurgical acut sau se află sub tratament medicamentos care nu permite consumul de alcool nu trebuie să folosească această tinctură.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie