Ce putem trata cu tinctură de talpa-gâștei

20 Noiembrie 2014 Oana Hîncu Stil de viaţă
 

Plantă erbacee perenă, talpa-gâștei are proprietăți sedative, antispastice, vasodilatatoare, cardiotonice, uterotonice etc.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de partea aeriană a plantei, bine uscată. Aceasta se transformă în pulbere cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Luați 20 de linguri de pulbere de plantă și puneți-le într-un borcan din sticlă, peste care turnați 500ml de alcool de 50º. Închideți ermetic borcanul, agitați energic și lăsați la macerat timp de 14 zile, la loc călduros, timp în care agitați zilnic recipientul de 3-4 ori.

La sfârșit se filtrează, iar tinctura se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă.

Se administrează câte o linguriță de tinctură, de 3-4 ori pe zi, diluată în 100ml de apă plată, pe stomacul gol.

Între indicațiile terapeutice ale tincturii amintim:

  • previne puseele de tensiune
  • previne tulburările cardiace
  • aritmie cardiacă
  • hipertensiune
  • distonie neurovegetativă
  • anxietate
  • nevroze
  • boli cardiace pe fond nervos
  • combate stresul.

Persoanele care suferă de hepatită virală, toxică, metabolică, steatoză și ciroză hepatice, ulcer gastric și duodenal în forme avansate, gastrită hiperacidă, femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume această tinctură.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie