Ce putem trata cu tinctură de urzică

Stil de viaţă

Ce putem trata cu tinctură de urzică

    • Ce putem trata cu tinctură de urzică
      Ce putem trata cu tinctură de urzică

      Ce putem trata cu tinctură de urzică

Urzicile sunt binecunoscute pentru efectele lor puternic depurative și detoxifiante, fiind adesea folosite la prepararea alimentelor sau sub formă de ceaiuri.

Pentru a prepara tinctura de urzică aveți nevoie de un recipient din sticlă pe care îl umpleți ceva mai bine de trei sferturi cu frunze de urzică proaspete, tocate mărunt. Peste urzici se adaugă alcool de 40º (de fructe sau secară, organic, preparat în casă) cât să acopere cu 3-4 degete planta, se acoperă și se lasă la cald la macerat timp de 15 zile, agitând zilnic de 2 ori.

După cele 15 zile de macerat se strecoară, iar tinctura astfel obținută se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare.

Se administrează câte o linguriță de tinctură diluată în puțină apă, de 3-4 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Administrarea internă a tincturii de urzică are efect antianemic, diuretic, depurativ, hematopoetic, astringent, hemostatic, antiinflamator, hipoglicemiant, imunostimulator, neurotonic, antiseptic, geriatric, iar aplicările externe au proprietăți astringente, revulsive, tonic capilare, cicatrizante, hemostatice și antiseptice.

Extern, tinctura este recomandată în caz de mătreață, căderea părului, alopecie (se masează energic scalpul cu tinctură diluată în 100 ml de apă), acnee, ten gras, eczeme, psoriazis, hemoroizi, dermatoză infecțioasă (o linguriță de tinctură se diluează în 100 ml de apă).

Intern, tinctura este eficientă în caz de anemie, astenie, litiază urinară, uricemie, gută, edeme, prostatite, hemoragii, diaree, reumatism, diabet, hemoroizi, hipovitaminoze, geriatrie, convalescență, hipertrofie de prostată benignă, retenție de apă, detoxifiere.

Consumul de tinctură de urzică este contraindicat persoanelor care suferă de gastrită hiperacidă, ulcer gastric, ulcer duodenal, hepatită virală, hepatită cronică, hepatită toxică, hepatită metabolică, ciroză hepatică, steatoză hepatică, sarcină, alăptare.

Pentru mai multe informații referitoare la beneficiile consumului de urzică, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: