Ce putem trata cu tinctură din rășină de brad pe cale externă

Folosită în Egiptul Antic și Roma imperială pentru tratarea rănilor, plăgilor, eczemelor și arsurilor, rășina de brad are efecte cicatrizante, antiseptice, regenerante celulare care fac din acest produs un veritabil aliat împotriva bolilor și astăzi.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de 3-4 linguri de rășină, pe care le puneți într-un borcan din sticlă, peste care turnați 200ml de alcool de 80-90º. Închideți ermetic borcanul și lăsați la macerat timp de 3-5 zile, la loc călduț, agitând zilnic recipientul de 4-5 ori.

La sfârșit filtrați și păstrați tinctura în recipiente din sticlă, de culoare închisă.

Între beneficiile acestei tincturi amintim:

  • răni - se șterge rana cu un tampon de vată îmbibat în tinctură de câteva ori pe zi
  • arsuri - se tamponează zona afectată cu tinctură pentru a preveni apariția unei infecții
  • eczeme infecțioase uscate, contuzii - se aplică local comprese cu tinctură care se țin timp de 15 minute
  • răceală - se masează întregul corp cu tinctură, insistându-se pe zona toracică
  • negi - pe zona afectată se pune o bucățică de rășină sau un tampon de vată îmbibat în tinctură și presat pentru a elimina excesul. Se fixează cu leucoplast și se lasă timp de 24 de ore. Procedeul se repetă timp de 7 zile.

Pentru mai multe remedii cu rășină de brad, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie