Ce puteți trata cu vin alb din scoarță de salcie. Varianta 1

Cunoscută și sub numele de aspirină naturală, salcia conține salicină, o substanță foarte asemănătoare cu acidul acetilsalicilic, substanța activă din aspirină, și care are aceleași proprietăți.

Pentru a prepara acest vin aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin alb, bio sau organic, de bună calitate
  • 4 linguri cu pulbere din scoarță de salcie.

Cele două ingrediente se pun într-un vas din sticlă care se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 14 zile, la temperatura camerei, ferit de o sursă directă de căldură. Vasul se agită zilnic de 5-6 ori pentru a facilita extragerea substanțelor active din plantă.

La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, la loc rece.

Se administrează câte 50 ml de vin cu jumătate de oră înaintea mesei de prânz.

Remediul este eficient în caz de:

  • migrene
  • nevralgie
  • răceală
  • transpirație nocturnă
  • frisoane
  • bufeuri
  • boli reumatice
  • lumbago
  • sciatică
  • nevralgie cervicală
  • neuromialgii
  • artrite
  • artroze
  • febră.

Mai multe informații despre vinul din scoarță de salcie, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie