Ce puteți trata cu vin de coacăze

Dulci-acrișoare, coacăzele sunt fructe mici, negre sau roșii, ale căror virtuți terapeutice se datorează proprietăților astringente, cicatrizante, antihemoragice, antiinflamatorii, antioxidante, hipocolesterolemiante, hipoglicemiante, aperitive, antiinfecțioase, antidiareice etc.

Pentru a prepara vinul de coacăze aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin roșu bio sau organic
  • 1,5 kilograme de coacăze
  • 450g de zahăr brun.

Spălați bine fructele, zdrobiți-le ușor și puneți-le într-un borcan din sticlă, peste care turnați vinul. Închideți ermetic borcanul și lăsați la macerat timp de 24 de ore.

După scurgerea celor 24 de ore, filtrați amestecul, iar sucul obținut îl puneți la fiert împreună cu zahărul. Când amestecul a atins punctul de fierbere, dați focul la mic și lăsați timp de 5 minute, după care trageți vasul de pe foc și lăsați la răcit.

Când amestecul este complet răcit, filtrați încă o dată și păstrați vinul astfel obținut în recipiente din sticlă, închise ermetic, la loc răcoros.

Se administrează câte 50ml de preparat, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale.

Remediul este eficient în caz de:

  • diaree
  • boli reumatismale
  • slăbiciune generală
  • artrită
  • hipertensiune
  • litiază renală
  • menopauză.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie