Ce puteți trata cu vin de coada-șoricelului

Considerată regina plantelor din România, coada-șoricelului are proprietăți astringente, stomahice, antiseptice, antispasmodice, antiinflamatoare, decongestive, hemostatice, cicatrizante, calmante, vermifuge, coleretice, colagoge, diuretice, decongestive, detoxifiante etc.

Pentru a prepara vinul de coada-șoricelului, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin roșu bio sau organic
  • 50 g de plantă uscată.

Cele două ingrediente se pun la fiert, iar când vinul dă în clocot, se mai lasă timp de 10 minute, la foc mic, după care se trage de pe foc și se lasă până când se răcește complet.

Remediul se folosește doar extern, fără a fi strecurat, sub formă de cataplasme, pentru tratarea degerăturilor și a durerilor cauzate de bolile reumatismale.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie