Ce puteți trata cu vin de praz. Varianta 1

Plantă mediteraneană, prazul are proprietăți antiseptice, bacteriostatice, imunostimulatoare, anticancerigene, antioxidante, expectorante, laxative, vermifuge, emoliente, diuretice, detoxifiante, antiinflamatorii, antiseptice, carminative, hipotensive, stomahice, tonice, hipoglicemiante, vasodilatatoare etc.

Pentru a prepara vinul de praz, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 g de praz proaspăt
  • un litru de vin alb, bio sau organic.

Tocați mărunt prazul și puneți-l într-un borcan din sticlă. Turnați vinul, închideți ermetic borcanul și lăsați la macerat timp de 10 zile, după care se filtrează, iar produsul astfel obținut se păstrează în recipiente mici din sticlă, de culoare închisă.

Pe perioada macerării produsul se amestecă zilnic de 4-5 ori cu o lingură de lemn.

Se administrează câte 50 ml de vin, dimineața, cu 15-20 de minute înainte de micul-dejun.

Remediul este eficient în caz de:

  • ateroscleroză
  • boli de inimă
  • calculi urinari
  • constipație
  • are efect calmant și sedativ ușor.

Mai multe remedii cu vin de praz, aici și aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie