Remedii naturale pentru pancreatită

Stil de viaţă

Remedii naturale pentru pancreatită

    • Remedii naturale pentru pancreatită
      Remedii naturale pentru pancreatită

      Remedii naturale pentru pancreatită

Pancreatita reprezintă o inflamație a pancreasului care are ca urmare apariția tulburărilor de digestie și de asimilare a substanțelor nutritive.

Pentru a atenua simptomele bolii și a grăbi vindecarea, se recomandă a se ține o cură de detoxifiere generală a organismului, a se menține o hidratare optimă a organismului, a se realiza exerciții fizice pentru a spori oxigenarea celulelor și a se adopta o dietă echilibrată, sănătoasă, pentru a stimula acțiunea sistemului imunitar.

Pe lângă acestea, puteți recurge și la următoarele remedii naturale:

  • adăugați într-o cană cu apă fierbinte 10 g de semințe de anason sfărâmate, acoperiți vasul și lăsați la infuzat pentru 20 de minute. Cantitatea de ceai astfel obținută se împarte în 3 doze care se consumă cu 15 minute înaintea meselor principale;
  • adăugați într-o cană cu apă fierbinte 2 lingurițe de flori de sânziene uscate, lăsați la infuzat timp de 15 minute, strecurați și consumați 2-3 căni zilnic;
  • adăugați într-o cană cu apă rece o linguriță de rădăcină de obligeană mărunțită și lăsați la macerat peste noapte. Dimineața, încălziți pe baie de abur, strecurați și consumați. Procedeul se repetă timp de 14 zile;
  • în 100 g de alcool de 70º se adaugă 20 g de rădăcină uscată de păpădie și se lasă la macerat la soare sau la cald timp de 14 zile, după care strecurați și păstrați în sticluțe închise la culoare. Se administrează câte 15-20 de picături de 2-3 ori pe zi.

Dieta persoanelor suferinde de pancreatită trebuie, de asemenea, modficată, alimentele recomandate fiind: supele de legume, excepție făcând varza și legumele care produc balonare (fasole, mazăre, broccoli), carnea de vită, vițel, găină, curcan, pește slab, iepure, albuș de ou, brânza de vaci degresată, cartofii, morcovii, sfecla, dovleacul, fulgii de ovăz, orezul, merele coapte, compoturile.

Bineînțeles, alcoolul, băuturile carbogazoase, sarea, excesul de zahăr, dulciurile trebuie excluse din alimentație.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: