Remediu cu ceapă roșie pentru ciroză

Ciroza hepatică reprezintă o afecțiune cronică a ficatului caracterizată prin fibroza țesutului hepatic, fapt care, la rândul său, împiedică funcționarea normală a organului.

Pentru prepararea remediului aveți nevoie de un kilogram de ceapă roșie și 5 litri de țuică organică. Ceapa se curăță, se spală bine și se toacă cât mai mărunt, după care se pune într-un borcan din sticlă și se adaugă țuica. Vasul se acoperă și se lasă la macerat timp de 10 zile, timp în care se amestecă zilnic de câteva ori cu o lingură de lemn.

În cea de-a 11-a zi, amestecul se filtrează și se păstrează în sticle închise la culoare.

Se administrează câte 30-40 ml în fiecare dimineață, pe stomacul gol, după care se stă culcat pe partea dreaptă (pe partea ficatului) timp de 30 de minute, apoi se ia micul dejun.

Cura se ține timp de 14-21 de zile.

Remediul este eficient și în caz de ascită și dureri în gât.

*****

Ceapa roșie are proprietăți antibiotice, regenerante, calmante, detoxifiante, antiinflamatoare, analgezice, dezinfectante, diuretice, antitumorale, imunostimulatoare, antidepresive, hipotensive, divestive, antiacneice, antinevralgice, antiparazitare etc.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie