Remediu natural pentru prevenirea aterosclerozei

Ateroscleroza este o afecțiune caracterizată prin întărirea și îngustarea arterelor ca urmare a depunerii lipidelor în pereții vaselor sangvine sub forma unor plăci de aterom.

Odată formate aceste plăci, circulația sangvină este obstrucționată, accesul sângelui la organele vitale fiind micșorat. Ateroscleroza poate cauza afecțiuni cardiovasculare, accident vascular cerebral, infarct miocardic etc.

Pentru prevenirea acestei afecțiuni și încetinirea progresului bolii vă propunem astăzi un remediu natural, pentru a cărui preparare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • o cană cu apă plată
  • o cană cu oțet de mere organic
  • o căpățână de usturoi zdrobit
  • o cană cu suc de rodie sau porumbele
  • o cană cu suc de hrean sau ghimbir
  • trei căni cu miere de albine organică nezaharisită.

Se pun la fiert, la foc mic, apa, sucurile, oțetul și usturoiul și se lasă până când întreaga cantitate se reduce la 750 ml. Se trage de pe foc, se lasă 5-10 minute să se răcorească, dipă care se omogenizează mierea de albine.

Preparatul astfel obținut se păstrează la frigider, într-un borcan din sticlă închis ermetic.

Se administrează câte o lingură, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale cu 15-20 de minute.

Pe lângă acest remediu, pentru prevenirea și stoparea înaintării bolii, este recomandat a se adopta un stil de viață sănătos, bogat în consumul de fructe și legume, a se renunța la fumat, a se face exerciții fizice zilnice, a se limita consumul de alcool, a se evita situațiile stresante. De asemenea, obezitatea, diabetul și nivelul ridicat de colesterol sunt alți câțiva factori agravanți.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie