Sirop de pătlagină cu efect expectorant

Răcelile, bronșitele cauzează, de cele mai multe ori, și probleme respiratorii, iar pentru a grăbi vindecarea acestora puteți recurge și la remedii naturale, utilizate în medicina tradițională de sute de ani.

Pentru prepararea acestui sirop aveți nevoie de 5g de sâmburi de gutui și 100ml de sirop de pătlagină, a cărui rețetă o puteți găsi aici.

Sâmburii de gutuie se zdrobesc într-un mojar, se adaugă puțină apă și se lasă până ce se umflă, după care se strecoară, iar lichidul astfel obținut se amestecă cu siropul de pătlagină.

Se administrează câte o linguriță, de 2-3 ori pe zi.

Siropul are efect expectorant, fiind recomandat persoanelor care au probleme cu respirația, acesta contribuind la eliberarea căilor respiratorii.

De asemenea, siropul este și un aliat important pentru tratarea bronșitelor.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie