Sirop pentru scăderea colesterolului

Valorile ridicate de colesterol în sânge reprezintă principala cauză a apariției și agravării bolilor cardiovasculare.

Pentru a diminua acest risc, vă propunem astăzi o rețetă naturală care contribuie la scăderea valorilor crescute ale colesterolului rău și curățarea vaselor sangvine de depunerile de colesterol.

Pentru preparare aveți nevoie de:

  • 3 litri de apă
  • 6 legături generoase de pătrunjel verde proaspăt
  • un kilogram de lămâi
  • un pachet de bicarbonat de sodiu.

Spălați lămâile în câteva ape reci, după care lăsați-le într-un lighean și adăugați o soluție formată din apă și bicarbonat de sodiu. Scufundați lămâile în această soluție cu ajutorul unui capac și lăsați-le timp de o oră, după care le clătiți iarăși în câteva ape reci.

Între timp spălați bine pătrunjelul și tocați-l mărunt, cu tot cu tulpini. Lămâile se toacă și ele mărunt, cu tot cu coajă.

Cele două ingrediente se pun într-un vas, peste care se adaugă cei trei litri de apă și se pune la fiert, la foc mic, până ce cantitatea de lichid scade la jumătate.

Preparatul se strecoară cu ajutorul unui tifon steril, având grijă să stoarceți bine bucățile de lămâie care rămân la final.

Siropul astfel obținut se păstrează la frigider într-un recipient din sticlă, închis ermetic.

Se administrează câte 50 ml de sirop, în fiecare dimineață, pe stomacul gol, cu 20 de minute înaintea micului dejun, pe o perioadă de 15 zile. Se face apoi o pauză de 7 zile și se reia încă 15 zile.

Cura se poate relua trimestrial.

Remediul este eficient și pentru întărirea și detoxifierea organismului și stimularea sistemului imunitar.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie