Smoothie pentru scăderea tensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială este o boală cronică care se caracterizează prin valori crescute ale presiunii arteriale.

Netratată, boala poate duce la apariția bolilor vasculare periferice, cardiopatiei ischemice, apoplexiei, anevrismului aortic, aterosclerozei difuze, emboliei pulmonare, fiind, totodată, și un facor de risc pentru demență, insuficiență renală cronică, nefropatie hipertensivă, retinopatie hipertensivă, tulburare cognitivă etc.

Odată diagnosticată boala, aceasta poate fi ținută în frâu și prin alimentație. Pentru prepararea smoothie-ului de astăzi aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • jumătate de cană cu afine (pot fi și congelate)
  • o banană mică bine coaptă
  • jumătate de cană cu spanac tânăr
  • jumătate de cană cu iaurt slab sau degresat.

Mixați toate ingredientele cu ajutorul unui blender până obțineți o consistență omogenă. Împărțiți cantitatea obținută în 2 părți egale, pe care le veți consuma la micul-dejun și prânz.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie