Tinctură de dovleac pentru ascită

Rod al toamnei, dovleacul este o sursă binevenită de nutrienți și o sursă importantă de remedii tradiționale.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de un dovleac alb de 3 kilograme și 500 ml de alcool dublu rafinat. Dovleacul se spală bine cu cu apă rece sau călduță, se taie capacul și se curăță de semințe cu o lingură de lemn, după care se adaugă în interiorul dovleacului alcoolul. Se adaugă capacul decupat anterior și se lipește cu bandă adezivă pentru a nu pătrunde aer.

Se lasă la macerat timp de 30 de zile, într-un lighean, la temperatura camerei, într-un loc întunecos, agitându-se zilnic de cel puțin 3 ori.

După scurgerea intervalului de macerat, se scurge sucul lăsat și se păstrează într-un recipient din sticlă, timp de 10 zile, la loc întunecos. Între timp, se lipește la loc capacul dovleacului și se păstrează în aceleași condiții timp de 10 zile, când, se curăță de coajă, iar pulpa, împreună cu sucul păstrat în recipientul din sticlă, se mixează cu ajutorul unui blender până devine un piure.

Acest piure se filtrează apoi cu ajutorul unui tifon dublu, iar sucul obținut se păstrează într-un recipient din sticlă (de preferat, închis la culoare), la frigider.

Se administrează câte o lingură de tinctură, cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 30 de zile, după care se face pauză 7 zile și se reia cura pentru alte 20 de zile.

Remediul este eficient și în cazul afecțiunilor tumorale, calculilor biliari și renali.

Persoanele care suferă de diabet, ulcer gastric sau gastrită nu ar trebui să urmeze această cură.

Pentru mai multe informații referitoare la beneficiile consumului de dovleac, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie