Tinctură din plante cu proprietăți antiinfecțioase

Infecția reprezintă invazia organismului de către microorganisme patogene care se multiplică virulent și secretă toxine.

Pentru prepararea tincturii cu efecte antiinfecțioase aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 căni cu țuică de 40º
  • 2 căni cu planta condurul-doamnei mărunțită
  • 2 căni cu rozmarin mărunțit
  • 2 căni cu căței de usturoi curățați.

Plantele proaspete și usturoiul pisat grosier sau tăiat felii subțiri se pun într-un borcan din sticlă peste care se toarnă apoi țuica și se închide ermetic. Amestecul se lasă la macerat timp de 14 zile, timp în care se agită zilnic borcanul de 4-5 ori pe zi.

La sfârșit se strecoară, iar tinctura astfel obținută se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare.

Se administrează câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, după mesele principale, timp de 5-7 zile.

Persoanele care suferă de gastrită hiperacidă, ulcer gastric, hipotensiune, afecțiuni hepatice, congestie pulmonară, arsuri stomacale, tuse seacă sau sangvinolentă, femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume această tinctură.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie