Tratați probleme digestive cu apă de chefir cu rodie

Fiind un probiotic natural, chefirul conține 22 de tipuri de microorganisme benefice sănătății, printre care bacterii vii, drojdii și kefiran.

Acest preparat are 2 faze. Pentru prima fază a acestuia, pentru prepararea apei de chefir, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 7 căni cu apă plată sau de izvor
  • o treime de cană cu zahăr
  • jumătate de linguriță cu melasă
  • o treime de cană cu boabe de chefir rehidratate.

Încălziți o cană cu apă și dizolvați zahărul, adăugați melasa, amestecați bine, după care turnați întreaga cantitate într-un borcan din sticlă. Adăugați și restul apei (care trebuie să fie la temperatura camerei) și amestecați continuu.

Adăugați boabele de chefir și acoperiți borcanul cu un capac. Lăsați vasul la fermentat timp de două zile, într-un loc ferit de căldura directă a soarelui.

După terminarea perioadei de fermentare, strecurați boabele de chefir și păstrați-le într-un borcan din sticlă, într-o soluție preparată din 4 căni de apă plată sau de izvor și un sfert de cană cu zahăr. Păstrați borcanul la frigider.

Pentru a doua fază a acestui preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • jumătate de cană cu suc de rodie
  • un sfert de cană cu ananas proaspăt tăiat cuburi.

Puneți ambele ingrediente într-un blender și mixați până ce obțineți un amestec omogen. Turnați acest smoothie în preparatul obținut anterior, amestecați, închideți borcanul și lăsați la fermentat timp de 24 de ore.

După scurgerea acestui interval, îl puteți consuma imediat sau îl puteți păstra la frigider.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie