Trei metode naturale pentru îmbunătățirea memoriei

Stresul, alimentația necorespunzătoare sau somnul insufucient pot afecta pe termen lung memoria.

Pentru a preveni astfel de probleme, dar și pentru a întări sistemul nervos, vă prupum astăzi trei remedii naturiste ușor de preparat:

  1. luați 2 linguri cu frunze de salvie, tocate mărunt sau zdrobite cu dosul unei linguri de lemn și puneți-le într-un vas cu 500 ml de apă fierbinte. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 60 de minute. Se consumă câte 50 ml de ceai, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înaintea meselor principale, și seara cu 30 de minute înainte de cină;
  2. luați 100 g de frunze de salvie uscată și puneți-le într-un vas din sticlă, peste care turnați un litru de vin roșu, bio sau organic. Astupați vasul și lăsați-l la macerat timp de 10 zile, la loc călduros. Vasul se agită zilnic de 5-6 ori. La final, se strecoară, iar lichidul limpede se păstrează într-un vas din sticlă închis ermetic. Se administrează câte 30 ml, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră după mesele principale;
  3. luați 400 g de ceapă și 100 g de plantă de kalanchoe și dați-le de două ori prin mașina de tocat carne. Piureul astfel obținut îl puneți apoi într-un borcan din sticlă peste care turnați 400 g de miere de albine, bio sau organică. Omogenizați ingredientele și păstrați la frigider, vasul fiind închis ermetic. Se administrează câte o lingură din acest amestec, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale. După terminarea amestecului, se face o pauză de 10 zile, după care cura se poate relua.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie