Trei metode naturale pentru stimularea rinichilor

Pentru a asigura o bună funcționare a rinichilor putem apela la câteva remedii naturale care au rolul de a purifica și detoxifica rinichii.

Și pentru că ceaiurile sunt printre cele mai la îndemână metode, vă propunem astăzi trei ceaiuri prietene rinichilor și vezicii urinare, și anume:

  1. ceaiul de iarbă-neagră - se prepară adăugând peste 2 lingurițe de flori și/sau frunze un litru de apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 5 minute, după care se strecoară și se consumă 2-3 cești zilnic, timp de 7 zile, după care se face pauză 7 zile. Dacă după consumul ceaiului resimțiți dureri în zona ficatului, întrerupeți imediat consumul și consultați medicul specialist;
  2. ceaiul de frunze de afin - se prepară adăugând peste 2 lingurițe de frunze un litru de apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară și se consumă întreaga cantitate pe parcursul întregii zile, cu înghițituri mici. Cura se ține pe o perioadă de cel mult 14 zile;
  3. ceaiul de frunze de fragi de pădure - se prepară adăugând peste 2 lingurițe de frunze un litru de apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară și se consumă câte 2-3 cești pe parcursul întregii zile, cu înghițituri mici.

Este recomandat a nu se ține aceste cure pe perioade îndelungate de timp fără a se face pauze. Puteți ține câte o cură de 7-14 zile la începutul fiecărui trimestru.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie