Trei remedii naturale care calmează colicile renale

Colica renală este cea mai frecventă durere de origine renală care se caracterizează prin durere intensă lombară, genitală, la nivelul vezicii, micțiuni frecvente, tulburări digestive, greață, vărsături, paloare, transpirație, agitație.

De cele mai multe ori aceste dureri sunt cauzate de nisipul sau pietrele la rinichi, iar pentru calmarea acestor episoade puteți recurge și la câteva remedii naturiste, care au efect antiinflamator, analgezic și antispasmodic, precum:

  • mătasea de porumb - se fierb 30 g de mătase de porumb într-un litru de apă, la foc mic, timp de 2 ore, cu vasul acoperit, înlocuindu-se treptat apa care se evaporă. Se consumă întreaga cantitate pe parcursul dimineții;
  • mugurii de pin - 20-40 g de muguri zdrobiți se fierb la foc mic într-un litru de apă timp de 30 de minute. Se consumă 2-3 căni zilnic. Se poate îndulci cu miere de albine;
  • amestec de plante - 30 g de conuri de hamei, 30 g de mătase de porumb, 10 g de flori de levănțică, 20 g de rizomi de pir și 10 g de rădăcină de valeriană se amestecă bine. Din acest amestec se iau 4 linguri și se adaugă într-un litru de apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 20 de minute, după care se strecoară și se consumă infuzia pe tot parcursul zilei.

În cazul colicilor renale este impetuos consultul medical de specialitate și obținerea acordului medicului specialist pentru continuarea consumării acestor ceaiuri sau a oricăror alte remedii naturiste, deoarece, în funcție de cum sunt localizați calculii renali, unele ceaiuri pot agrava sau ușura suferința.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie