Trei remedii naturale pentru eliminarea calculilor renali

Calculii renali sunt depozite minerale cristaline care se formează în rinichi, ca urmare a unei alimentații necorespunzătoare.

Pentru eliminarea calculilor de mici dimensiuni și a nisipului, vă propunem astăzi 3 remedii naturale:

  1. Faceți un amestec din următorele plante: 3 fructe de măceș, 5 flori de gălbenele, 3 linguri de mătase de porumb mărunțită, o linguriță de troscot și o linguriță de imortelă. Puneți la fiert un litru de apă, iar când aceasta dă în clocot, adăugați plantele. Lăsați să fiarbă timp de 2 minute, după care trageți vasul de pe foc, transferați totul într-un termos și lăsați la macerat timp de 10 ore, vasul fiind acoperit, atât în timpul fierberii, cât și după aceea. Se consumă cel puțin un litru din acest ceai zilnic.
  2. Tocați mărunt o tulpină de mazăre recoltată înainte de înflorire. Luați 2 lingurițe de plantă și puneți-le într-un vas cu 200 ml de apă clocotită. Acoperiți vasul și lăsați timp de 30 de minute. La sfârșit se strecoară și se administrează câte 2 linguri de infuzie înaintea fiecărei mese principale, timp de 30 de zile.
  3. Din legume proaspete, preparați câte jumătate de pahar de suc de morcov, castravete și sfeclă roșie. Amestecați cele 3 sucuri și consumați imediat după preparare, cu îngițituri mici, de 3-4 ori pe zi. Acest remediu are și efecte puternic detoxifiante, antitumorale și antioxidante.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Ultimele din categorie