Trei tratamente naturiste pentru bronșită

Bronșita reprezintă inflamația căilor aeriene care duc aerul spre plămâni, cele mai frecvente simptome fiind edemul local, mucusul, tusea și respirația deficitară.

Pentru a atenua simptomele și grăbi vindecarea, vă propunem astăzi trei metode naturale de tratament, respectiv:

  1. ceaiul de coada-calului - este recomandat atât adulților, cât și copiilor. În jumătate de cană cu apă fierbinte adăugați 2 lingurițe de plantă uscată și mărunțită, acoperiți vasul și lăsați la infuzat pentru 15 minute, după care strecurați și consumați 3 căni pe zi, timp de 14-21 de zile;
  2. ceaiul de ciuboțica-cucului - se pregătește adăugând peste 2 lingurițe de flori uscate un sfert de cană cu apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară și se consumă câte 3 astfel de ceaiuri zilnic până când simptomele se diminuează și dispar;
  3. ceaiul de lumânărică - se prepară adăugând peste 2 lingurițe de flori o jumătate de cană cu apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară și se consumă câte un ceai zilnic, în fiecare dimineață, înainte de a vă ridica din pat.

Ceaiurile se pot îndulci cu miere de albine bio sau organică, excepție făcând persoanele care suferă de diabet, care pot îndulci ceaiurile cu fructoză.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie