Fasole păstăi cu roșii

Stil de viaţă

Fasole păstăi cu roșii

    • Fasole păstăi cu roșii
      Legume de vară

      Legume de vară

Fiind o mâncare ușoară, care se prepară repede, păstăile cu roșii sunt ideale pentru sezonul cald.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de păstăi 
  • 30 ml de ulei
  • o ceapă
  • un morcov
  • un ardei kapia
  • 2-3 roșii mari
  • 5-6 căței de usturoi (opțional)
  • sare, piper, după gust
  • o legătură mare cu mărar.

Într-o oală mare puneți apă la fiert. Când apa dă în clocot, adăugați păstăile spălate și curățate de codiță. Lăsați-le la fiert până când sunt pe trei sferturi pătrunse, după care le scurgeți de apă.

Între timp, puneți ceapa la călit în ulei împreună cu un strop de sare. După 3-4 minute adăugați morcovul dat pe răzătoare sau tocat cubulețe și o ceașcă de apă.

Când morcovul este pe jumătate pătruns adăugați ardeiul tocat fâșii sau cubulețe și mai lăsați pe foc câteva minute să se înmoaie. 

Adăugați la final roșiile tocate și mai lăsați pe foc încă 5-6 minute.

Puneți în tigaie și păstăile și usturoiul dat prin presă, amestecați ușor și, dacă este nevoie, adăugați puțină apă.

Lăsați pe foc încă 5-6 minute, potriviți mâncarea de sare și piper, adăugați mărarul tocat mărunt, amestecați și stingeți focul.

Mâncarea se consumă ca atare sau drept garnitură pentru diferite fripturi.

Poftă bună!

Citește despre: