Tocăniță de fasole păstăi cu roșii

Stil de viaţă

Tocăniță de fasole păstăi cu roșii

    • Tocăniță de fasole păstăi cu roșii
      Tocăniță de fasole păstăi cu roșii

      Tocăniță de fasole păstăi cu roșii

Păstăile de fasole sunt slab calorice, dar au numeroși nutrienți de care ar trebui să profităm din plin, mai ales atunci când acestea sunt în plin sezon.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1.5 kg de păstăi
  • 800 g de cartofi
  • 2 cepe mari tocate mărunt
  • 1 kg de roșii de grădină, bine coapte, tăiate cuburi
  • jumătate de cană cu pastă de ardei gras roșu sau kapia
  • 2 morcovi de mărime medie dați pe răzătoarea mică
  • 3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
  • sare și piper
  • o legătură cu mărar tocat mărunt
  • o legătură cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Puneți cartofii întregi la fiert în apă cu sare.

Păstăile se curăță de ațe și capete și se pun și ele la fiert în apă fierbinte, până se înmoaie, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.

Într-o tigaie neaderentă se pune uleiul, ceapa și un strop de sare și se lasă la călit până când ceapa se înmoaie, moment în care se adaugă morcovul, se amestecă bine și se adaugă o ceașcă cu apă.

Se lasă pe foc până când morcovul este gătit, adăugând puțină apă, dacă mai este nevoie, ca să nu se prindă.

Când morcovul este gătit, se adaugă pasta de ardei și se fierbe, la foc mic aproximativ 10 minute, după care se adaugă roșiile și se lasă la fiert aproximativ 20-25 minute, la foc mic, vasul fiind acoperit.

Dacă roșiile sunt foarte zemoase, puteți lăsa tigaia fără capac, pentru a se evapora din apă mai repede.

Când cartofii sunt bine fierți, și furculița intră ușor în ei, se scurg de apă și se curăță de coajă. În funcție de cât de mari sunt, se taie cuburi, sau se lasă întregi dacă sunt micuți.

Se pun cartofii într-o oală, se adaugă păstăile și se toarnă deasupra conținutul tigăii.

Se asezonează cu sare și piper și se lasă pe foc încă 10 minute, la foc mic, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Se adaugă apoi verdeața, se trage oala de pe foc, se amestecă și se lasă deoparte 10-15 minute.

Tocănița se servește caldă, ca atare sau alături de mujdei și sau mămăligă aburindă.

Poftă bună!

Citește despre: