Friptură de porc cu legume

Stil de viaţă

Friptură de porc cu legume

Friptura din carne de porc este una dintre plăcerile noastre culinare, aceasta însă ar trebui consumată cu moderație, alături de multe legume proaspete, cam de 2 ori pe lună, dacă nu avem contraindicații medicale specifice.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 bucăți de ceafă de porc
  • 250 g cu ciuperci brune, cât mai mici
  • o treime de ardei gras roșu
  • o treime de ardei gras galben
  • o treime de ardei gras portocaliu
  • o treime de ardei gras verde
  • jumătate de morcov tăiat bastonașe cât mai subțiri
  • o lingură cu ulei de rapiță presat la rece
  • 2-3 linguri cu vin roșu
  • sare și piper, după gust
  • câteva frunze de rozmarin proaspăt cules.

Ardeii se taie bastonașe și se pun într-un pahar sau bol, în poziție verticală, alături de morcov.

Carnea se asezonează cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie grill pe ambele părți, la foc mediu, pentru 4 minute, pe fiecare parte, după care se pune pe o farfurie.

Se adaugă în tigaie uleiul de rapiță, ciupercile, rozmarinul și un strop de sare.

Se sotează ciupercile până devin rumene, iar apa lăsată de acestea se evaporă. Adăugați vinul și sotați-le până când alcoolul se evaporă și se formează în tigaie un sos.

Transferați ciupercile și sosul peste carne.

Consumați mâncarea caldă, alături de legumele crude.

Poftă bună!

Citește despre: