Friptură de porc cu legume
Friptura din carne de porc este una dintre plăcerile noastre culinare, aceasta însă ar trebui consumată cu moderație, alături de multe legume proaspete, cam de 2 ori pe lună, dacă nu avem contraindicații medicale specifice.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 bucăți de ceafă de porc
- 250 g cu ciuperci brune, cât mai mici
- o treime de ardei gras roșu
- o treime de ardei gras galben
- o treime de ardei gras portocaliu
- o treime de ardei gras verde
- jumătate de morcov tăiat bastonașe cât mai subțiri
- o lingură cu ulei de rapiță presat la rece
- 2-3 linguri cu vin roșu
- sare și piper, după gust
- câteva frunze de rozmarin proaspăt cules.
Ardeii se taie bastonașe și se pun într-un pahar sau bol, în poziție verticală, alături de morcov.
Carnea se asezonează cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie grill pe ambele părți, la foc mediu, pentru 4 minute, pe fiecare parte, după care se pune pe o farfurie.
Se adaugă în tigaie uleiul de rapiță, ciupercile, rozmarinul și un strop de sare.
Se sotează ciupercile până devin rumene, iar apa lăsată de acestea se evaporă. Adăugați vinul și sotați-le până când alcoolul se evaporă și se formează în tigaie un sos.
Transferați ciupercile și sosul peste carne.
Consumați mâncarea caldă, alături de legumele crude.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro