Hidratare și hrănire cu pepene roșu pentru ten

Stil de viaţă

Hidratare și hrănire cu pepene roșu pentru ten

    • Hidratare și hrănire cu pepene roșu pentru ten
      Hidratare și hrănire cu pepene roșu pentru ten

      Hidratare și hrănire cu pepene roșu pentru ten

Datorită faptului că pepenele roșu are în compoziția sa 91.5% apă, vitamine și minerale, acesta este ingredientul ideal pentru a reda și a menține sănătatea, fermitatea și frumusețea pielii.

Astfel, astăzi vă prezentăm câteva remedii pe care le puteți realiza ușor, acasă.

Pepene şi mentă pentru pori dilataţi (în special pe timp de vară) - mixați într-un blender pepene și câteva frunze de mentă și lăsați la congelator în tăvița de cuburi compoziția astfel obținută. După ce cuburile s-au format, folosiți-le pentru a vă masa pielea.

Pepene şi iaurt pentru pielea acneică și fără strălucire - mixați pepene roșu cu o lingură de iaurt  și aplicați pe față, gât și decolteu. Lăsați să acționeze pentru 15 minute, după care clătiți cu apă călduță.

Pepene şi miere pentru tenul uscat - omogenizați 2-3 linguri de suc de pepene cu o lingură de miere și aplicați pe față, gât și decolteu, lăsând să acționeze timp de 20-30 de minute. Clătiți la final cu apă călduță.

Pepene şi avocado pentru primele riduri - faceți piure dintr-o lingură de avocado copt pe care mai apoi îl omogenizați cu 1-2 linguri de suc de pepene. Aplicați pe față pentru 20 de minute și clătiți cu apă caldă la sfârșit.

Pepene cu argilă pentru ten mixt, gras și acneic - mixați argila cu suc de pepene până obțineți consistența pastei de dinți, după care aplicați și lăsați să acționeze timp de 30 de minute, după care clătiți cu apă călduță.

Pepene cu albuş de ou şi iaurt pentru tenul sensibil - bateți spumă un albuș de ou, adăugați o lingură de iaurt și una de suc de pepene, omogenizați și aplicați pe față. Lăsați să acționeze pentru 15 minute, după care clătiți cu apă călduță.

Pepene cu banană pentru reducerea inflamațiilor - omogenizați un sfert de banană coaptă cu 1-2 linguri de suc de pepene și aplicați pe față pentru 15-20 de minute, după care clătiți cu apă călduță.

Mai multe informații referitoare la beneficiile consumului de pepene roșu găsiți aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: