Hribi murați

Stil de viaţă

Hribi murați

Printre cele mai apreciate ciuperci de pădure, hribii au o aromă, un gust și o textură aparate.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1.5 kg de hribi cât mai tineri
  • o cană cu oțet din vin alb
  • 2 căni cu apă
  • 3-4 frunze de dafin
  • o linguriță cu boabe de piper negru
  • o linguriță cu boabe de muștar
  • o lingură rasă cu sare neiodată
  • o ceapă mică tăiată solzișori (opțional).

Ciupercile se curăță, se spală și se pun la fiert (întregi sau tăiate cuburi, după preferințe), cu apă cât să le cuprindă, pentru 15 minute, din momentul în care apa dă în clocot.

Strecurați apoi ciupercile, păstrând apa în care au fiert.

Între timp, puneți la fiert într-o oală oțetul, apa și condimentele. Lăsați la fiert pentru 3-4 minute, din momentul în care amestecul dă în clocot.

Adăugați apoi apa în care au fiert ciupercile și lăsați să mai dea în 2-3 clocote. Trageți apoi oala de pe foc și lăsați-o la răcit pentru 5-10 minute.

Între timp, așezați în borcane sterilizate în prealabil ciupercile și ceapa, dacă folosiți.

Culegeți cu o strecurătoare mică boabele de piper, muștar și foile de dafin și distribuiți-le în borcane.

Puneți apoi borcanele într-o tavă metalică și turnați marinada peste ciuperci.

Acoperiți apoi gura fiecărui borcan cu o pungă de plastic sau o bucată de celofan și sigilați-le cu un capac. Rostul celofanului este de a evita ruginirea capacelor.

Înveliți borcanele într-un prosop gros și lăsați-le așa până se răcesc complet, după care le puteți muta în cămară.

**Hribii sunt ciuperci sălbatice, de pădure, astfel că trebuie să fiți atenți de unde le cumpărați pentru a evita confundarea acestora cu ciuperci potențial otrăvitoare!

Poftă bună!

Citește despre: