Rețetă pentru pregătirea de roșii cherry murate

Foarte gustoase și aspectuoase, roșiile cherry murate sunt ideale pentru fripturile din sezonul rece.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • roșii cherry, mixt colorat, coapte și verzi
  • boabe de piper
  • boabe de muștar
  • căței de usturoi curățați
  • bețe de hrean
  • sare neiodată
  • foi de dafin
  • frunze verzi de țelină
  • apă
  • ardei iuți (opțional)
  • felii de ceapă (opțional)
  • morcov tăiat rondele (opțional).

Roșiile spălate se pun în borcane, îndesându-le ușor, având grijă să nu le crăpați.

Printre roșii puteți pune frunze de țelină, căței de usturoi, ardei iute, 1-2 bețe de hrean și felii de ceapă în fiecare borcan.

Se umplu apoi borcanele cu apă, după care se scurge apa într-o oală.

La fiecare litru de apă se pune o lingură rasă de sare.

Puneți saramura la fiert, împreună cu boabele de piper, muștar și foile de dafin.

Lăsați să fiarbă aproximativ 5-6 minute, la foc mic, după care trageți oala de pe foc și o lăsați la răcit cam 3-4 minute.

Culegeți cu o strecurătoare mică boabele de piper și muștar și distribuiți-le în borcane. Faceți la fel și cu foile de dafin.

Turnați marinata fierbinte în borcane, nu înainte însă de a pune un vârf de cuțit sub fiecare borcan pentru a nu se crăpa.

Sigilați borcanele și lăsați-le cu gura în jos pentru 5-10 minute, după care le întoarceți cu gura în sus și le lăsați să se răcească. Apoi le puteți muta în cămară.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie