Rețetă pentru pregătirea de roșii cherry murate

Stil de viaţă

Rețetă pentru pregătirea de roșii cherry murate

Foarte gustoase și aspectuoase, roșiile cherry pot fi consumate crude, dar și conservate pentru iarnă.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • roșii cherry, mixt colorat, coapte și verzi
  • boabe de piper
  • boabe de muștar
  • căței de usturoi curățați
  • bețe de hrean
  • sare neiodată
  • foi de dafin
  • frunze verzi de țelină
  • apă
  • ardei iuți (opțional)
  • felii de ceapă (opțional)
  • morcov tăiat rondele (opțional).

Roșiile spălate se pun în borcane, îndesându-le ușor, având grijă să nu le crăpați.

Printre roșii puteți pune frunze de țelină, căței de usturoi, ardei iute, 1-2 bețe de hrean și felii de ceapă în fiecare borcan.

Se umplu apoi borcanele cu apă, după care se scurge apa într-o oală.

La fiecare litru de apă se pune o lingură rasă de sare.

Puneți saramura la fiert, împreună cu boabele de piper, muștar și foile de dafin.

Lăsați să fiarbă aproximativ 5-6 minute, la foc mic, după care trageți oala de pe foc și o lăsați la răcit cam 3-4 minute.

Culegeți cu o strecurătoare mică boabele de piper și muștar și distribuiți-le în borcane. Faceți la fel și cu foile de dafin.

Turnați marinata fierbinte în borcane, nu înainte însă de a pune un vârf de cuțit sub fiecare borcan pentru a nu se crăpa.

Sigilați borcanele și lăsați-le cu gura în jos pentru 5-10 minute, după care le întoarceți cu gura în sus și le lăsați să se răcească. Apoi le puteți muta în cămară.

Poftă bună!

Citește despre: