Rețetă pentru pregătirea de roșii cherry murate
Foarte gustoase și aspectuoase, roșiile cherry pot fi consumate crude, dar și conservate pentru iarnă.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- roșii cherry, mixt colorat, coapte și verzi
- boabe de piper
- boabe de muștar
- căței de usturoi curățați
- bețe de hrean
- sare neiodată
- foi de dafin
- frunze verzi de țelină
- apă
- ardei iuți (opțional)
- felii de ceapă (opțional)
- morcov tăiat rondele (opțional).
Roșiile spălate se pun în borcane, îndesându-le ușor, având grijă să nu le crăpați.
Printre roșii puteți pune frunze de țelină, căței de usturoi, ardei iute, 1-2 bețe de hrean și felii de ceapă în fiecare borcan.
Se umplu apoi borcanele cu apă, după care se scurge apa într-o oală.
La fiecare litru de apă se pune o lingură rasă de sare.
Puneți saramura la fiert, împreună cu boabele de piper, muștar și foile de dafin.
Lăsați să fiarbă aproximativ 5-6 minute, la foc mic, după care trageți oala de pe foc și o lăsați la răcit cam 3-4 minute.
Culegeți cu o strecurătoare mică boabele de piper și muștar și distribuiți-le în borcane. Faceți la fel și cu foile de dafin.
Turnați marinata fierbinte în borcane, nu înainte însă de a pune un vârf de cuțit sub fiecare borcan pentru a nu se crăpa.
Sigilați borcanele și lăsați-le cu gura în jos pentru 5-10 minute, după care le întoarceți cu gura în sus și le lăsați să se răcească. Apoi le puteți muta în cămară.
Poftă bună!
Salată cu pește
Humus libanez
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro