Hummus picant
Ușor de preparat, consistent și foarte gustos, hummusul este din ce în ce mai popular, acesta putând fi aromatizat în numeroase feluri, pentru a fi pe placul oricui.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o conservă cu năut
- 2 linguri cu sos tahini
- sucul unei jumătăți de lămâi mici
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper, după gust
- o linguriță rasă cu paprika iute
- 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- o linguriță cu fulgi de chilli.
Scurgeți bine năutul din conservă, după care puneți boabele într-un robot de bucătărie și mixați.
Adăugați apoi tahini, usturoiul zdrobit sau dat prin presă, sucul de lămâie și uleiul. Mixați din nou până când obțineți consistența dorită.
Adăugați condimentele, mai puțin paprika, și mixați din nou.
Dacă este nevoie, mai adăugați apă, câte o lingură, pentru a obține o consistență mai cremoasă.
Transferați apoi hummusul pe o farfurie, turnați puțin ulei de măsline deasupra și presărați paprika.
Serviți hummusul alături de o salată proaspătă, cu lipie.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro