Salată cu pește
Consumul de pește în România este încă destul de scăzut, iar cel de pește gras, bogat în acizi grași omega-3 este și mai redus. Două mese săptămânale care să conțină un tip de pește gras este ideal pentru a ne proteja sistemul cardiovascular.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o mână mică cu spanac baby
- o mână mică cu rucola
- o mână mică cu salată verde tocată fâșii
- o lingură cu măsline feliate
- 3-4 roșii cherry
- o lingură cu porumb dulce fiert
- 4-5 crutoane
- 250-300 g de pește, ideal somon
- sare, piper, după gust
- 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- suc de lămâie proaspăt stors.
Peștele se asezonează cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie grill unsă cu ulei, pe ambele părți, la foc mic spre mediu, până când este bine pătruns, după care se transferă pe o farfurie și se lasă să se răcească 5-10 minute.
Între timp, puneți într-un bol restul ingredientelor, asezonați-le cu sare, piper, ulei și amestecați-le.
Când peștele este răcit, separați oasele, dacă are, și puneți fâșiile peste salată.
Stropiți cu suc de lămâie și consumați salata proaspătă, ca atare.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro