Salată cu pește
Consumul de pește în România este încă destul de scăzut, iar cel de pește gras, bogat în acizi grași omega-3 este și mai redus. Două mese săptămânale care să conțină un tip de pește gras este ideal pentru a ne proteja sistemul cardiovascular.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o mână mică cu spanac baby
- o mână mică cu rucola
- o mână mică cu salată verde tocată fâșii
- o lingură cu măsline feliate
- 3-4 roșii cherry
- o lingură cu porumb dulce fiert
- 4-5 crutoane
- 250-300 g de pește, ideal somon
- sare, piper, după gust
- 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- suc de lămâie proaspăt stors.
Peștele se asezonează cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie grill unsă cu ulei, pe ambele părți, la foc mic spre mediu, până când este bine pătruns, după care se transferă pe o farfurie și se lasă să se răcească 5-10 minute.
Între timp, puneți într-un bol restul ingredientelor, asezonați-le cu sare, piper, ulei și amestecați-le.
Când peștele este răcit, separați oasele, dacă are, și puneți fâșiile peste salată.
Stropiți cu suc de lămâie și consumați salata proaspătă, ca atare.
Poftă bună!
Cum să ne hrănim sănătos și echilibrat în post? Sfaturi de la un specialist în nutriție
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro