Salată cu pește

Stil de viaţă

Salată cu pește

Consumul de pește în România este încă destul de scăzut, iar cel de pește gras, bogat în acizi grași omega-3 este și mai redus. Două mese săptămânale care să conțină un tip de pește gras este ideal pentru a ne proteja sistemul cardiovascular.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o mână mică cu spanac baby
  • o mână mică cu rucola
  • o mână mică cu salată verde tocată fâșii
  • o lingură cu măsline feliate
  • 3-4 roșii cherry 
  • o lingură cu porumb dulce fiert
  • 4-5 crutoane
  • 250-300 g de pește, ideal somon
  • sare, piper, după gust
  • 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
  • suc de lămâie proaspăt stors.

Peștele se asezonează cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie grill unsă cu ulei, pe ambele părți, la foc mic spre mediu, până când este bine pătruns, după care se transferă pe o farfurie și se lasă să se răcească 5-10 minute.

Între timp, puneți într-un bol restul ingredientelor, asezonați-le cu sare, piper, ulei și amestecați-le.

Când peștele este răcit, separați oasele, dacă are, și puneți fâșiile peste salată. 

Stropiți cu suc de lămâie și consumați salata proaspătă, ca atare.

Poftă bună!

Citește despre: