Mic-dejun de inspirație englezească

Stil de viaţă

Mic-dejun de inspirație englezească

Un mic dejun rapid, sățios, bogat în fibre și proteine.

Pentru a prepara această masă, aveți nevoie de maxim 10 minute și de următoarele ingrediente:

  • 200 g de fasole roșie sau neagră fiartă, din conservă
  • o lingură cu cașcaval rasă mare
  • 2 ouă
  • 2 felii de pâine neagră, graham, integrală sau cu semințe
  • sare, piper, după gust
  • 4 linguri cu ulei.

Fasolea se transferă din conservă într-o strecurătoare și se spală sub jet de apă rece până când apa este limpede, după care se pune într-o tigaie neaderentă, împreună cu 2 linguri cu ulei și se rumenește puțin, până când apa se evaporă complet și boabele se deschid. Se asezonează cu sare și piper și se scoate pe o farfurie.

Pâinea se lasă proaspătă sau se prăjește, după preferințe.

Ouăle se prăjesc într-o tigaie neaderentă împreună cu 2 linguri de ulei, după care se scot pe pâine.

Se presară deasupra cașcavalul ras și se servește masa caldă.

*Dacă se întâmplă să aveți deja făcută o fasole cu legume, nu vă sfiiți să luați 2-3 linguri de acolo și s-o încălziți!

Poftă bună!

Citește despre: