Inele crocante de ceapă

Stil de viaţă

Inele crocante de ceapă

Vă propunem astăzi un aperitiv crocant, ușor de preprat, care merge bine și drept garnitură pentru burgeri sau pește.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3-4 cepe cât mai mari, tăiate rondele de jumătate de centimetru grosime
  • 200 g de făină
  • 200 ml de lapte
  • un ou
  • o linguriță rasă cu praf de copt
  • sare și piper - câte o linguriță rasă
  • o linguriță cu fulgi de chilli sau boia dulce (opțional)
  • ulei pentru prăjit
  • 150-200 g de pesmet.

Puneți într-un bol laptele, făina, praful de copt, oul și condimentele și mixați cu un blender de mână până toate ingredientele sunt bine încorporate și nu sunt cocoloașe.

Pesmetul se pune într-un bol separat, iar alături, pe o farfurie, cam o mână cu făină.

Uleiul se pune la încins într-un vas adânc, ideal într-un ceaun.

Inelele de ceapă se trec prin făină, apoi prin amestecul lichid, se scurg de excesul de aluat moale și se trec prin pesmet.

Se prăjesc în ulei încins, la foc mic spre mediu, până când se rumenesc, aproximativ 3-4 minute, pe fiecare parte.

Nu puneți prea multe inele deodată, ele trebuie să aibă loc să se prăjescă lejer.

Scoteți-le apoi pe un șervet de bucătărie de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.

Poftă bună!

Citește despre: