Înghețată de căpșune

Stil de viaţă

Înghețată de căpșune

    • Rețetă de înghețată de căpșune
      Înghețată de căpșune

      Înghețată de căpșune

Aromată, delicioasă, plină de fructe proaspete, înghețata de căpșune este un deliciu al verii de care ar trebui să ne bucurăm cu toții.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 350 g de căpșune bine coapte
  • 300 g de smântână pentru frișcă, minim 32% grăsime, ținută măcar 6 ore la frigider
  • 200 ml de iaurt gras, minim 10% grăsime
  • 130-140 g de zahăr
  • 5 gălbenușuri
  • un praf de sare
  • 2 pliculețe cu zahăr vanilat.

Amestecați cu un mixer gălbenușurile, sarea, zahărul și zahărul vanilat până obțineți o compoziție spumoasă. Puneți apoi bolul pe baie de abur și aveți grijă ca fundul bolului să nu intre în contact cu apa fierbinte. Amestecați continuu cu un tel și verificați cu un termometru când compoziția ajunge la 72°, moment în care se trage bolul de pe baia de abur și se lasă la răcit. Când amestecul este complet rece, se mută la frigider și se lasă pentru 5-6 ore.

Între timp, curățați fructele și pasați-le cu un blender, iar piureul de fructe se mută și el la frigider.

Înainte de a scoate compoziția de ouă de la frigider, bateți smântâna pentru frișcă cu un mixer până devine spumoasă.

Dați mixerul pe treapta cea mai mică, adăugați iaurtul și mai mixați 30 de secunde.

Adăugați amestecul de gălbenușuri rece și mai mixați la viteză mică încă un pic, până se omogenizează totul.

Adăugați acum căpșunele și omogenizați.

Transferați compoziția într-o mașină de făcut înghețată.

Când aceasta este gata, transferați-o în caserole și păstrați-o la congelator. (Dacă nu aveți mașină de înghețată, puneți compoziția la congelator și amesteți foarte des, pentru a nu se forma ace de gheață).

Poftă bună!

Citește despre: